JosenMargret-heelverweg.reismee.nl

Aoraki Mount Cook

Zaterdag 7 maart

Vanmorgen regende het toen we opstonden. We gingen naar Lake Tekapo waar we wilden wandelen en hadden onze kleding op het natte weer aangepast. Eenmaal daar werd het droog en hebben we een wandeling gemaakt met een zeer hoog stijgingspercentage, maar het was zeker de moeite waard Op de top was het uitzicht op Lake Tekapo echt prachtig, het meer had een mooie blauwe kleur.

Daarna gingen we (terwijl de zon weer begon te schijnen) richting Aoraki Mount Cook. Om hier te komen moesten we eerst langs Lake Pukaki rijden. Wat we toen zagen deed Lake Tekapo verbleken en we wisten niet wat we zagen. Dit meer was echt schitterend en zo blauw hebben we het nog nooit gezien. Op de achtergrond lag Aoraki Mount Cook waarop sneeuw op de toppen lag en wat een adembenemend gezicht was. Je moet dit echt in levende lijve zien want het is gewoon niet over te brengen op een foto.

Aan het eind van de middag hebben we een boottocht door een gletsjermeer (Lake Tasman) gedaan waar we in een kleine boot langs grote afgebroken stukken ijs van de gletsjer hebben gevaren. Het water had een melkachtige kleur en was maar 5 graden waardoor het een frisse tocht was maar daar waren we op gekleed. Het ijs was zelfs ook blauw, heel apart. Deze boottocht was een bijzondere ervaring.

We hebben (omdat alles was volgeboekt) overnacht op een camping in een cabin met wel 11 bedden! Slaapplaats genoeg dus! Vanuit de cabin hadden we een fantastisch zicht op Mount Cook.

Reacties

Reacties

Trude

Potverdikkie wat mooi allemaal. Je training heeft wel geholpen he bergbeklimmer ?! Sliepen de bedden alle elf even lekker ? Tot schrijvens x.

Miranda

Ahh gaaf hoor die verhalen, we herbeleven het allemaal weer in gedachten. Super!

Veel plezier nog

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!